Dreads zetten

MIJN WERKWIJZE
Ik zet dreads met een metalen toupeerkam en een aantal verschillende groottes haaknaalden. Als je haar erg dik/stijl/glad is gebruik ik soms wat locking powder waardoor je haar stroever wordt. Dit scheelt enorm in tijd maar ook in pijn, want ik hoef minder aan je haar te trekken met mijn haaknaald. Ook op de meest gevoelige plekken van je hoofd (zoals boven je oren, bij je slapen en in je nek) gebruik ik soms wat locking powder. Je spoelt het er met de eerste wasbeurt weer uit. Ik gebruik geen wax, geen elastiekjes/touwtjes en geen viltnaald. Je dreads zijn na het zetten stevig genoeg om ze te kunnen wassen.

VAKVERDELING
Om ervoor te zorgen dat je dreads mooi vallen maak ik een soort ‘honingraat’-vakverdeling, hierdoor valt elke rij dreads net tussen de rij eronder/erboven. Dit voorkomt ‘gaten’ bij je hoofdhuid. Ik maak de vakjes zo rond mogelijk (omdat de dreads zelf ook rond worden) en houd rekening met jouw kruin(en) en de groeirichting van je haar. Over het algemeen begin ik altijd rondom je voorhoofd omdat dat de dreads zijn waar je zelf dagelijks in de spiegel naar kijkt. Deze dreads moeten dus zo goed mogelijk verdeeld zijn. Als je achteraan begint en eindigt bij je voorhoofd, heb je kans dat je dan niet mooi uitkomt met de vakverdeling. 

TIJD
Dreads zetten kost best veel tijd. Als je erg veel/lang haar hebt kunnen we de afspraak in twee delen laten plaatsvinden, dit is voor ons beiden prettiger. Gemiddeld zit je tussen de 6 en 12 uur voor een volledig hoofd dreads, het is echter afhankelijk van een hoop factoren dus om verrassingen te voorkomen maak ik vooraf een vaste prijs. Het is wel goed om te weten dat je wel een dagje zult moeten stilzitten!