ZWEMMEN MET DREADS

Het is goed mogelijk om met dreads te zwemmen. Hieronder vind je wat tips voor de verschillende soorten water waarin je kunt zwemmen.

ZEEWATER
Zout zeewater is goed voor je dreads. Het werkt ontvettend en helpt bij het klitten en vervilten omdat het je haar stug maakt. Wees dan ook niet bang om lekker in de zee te gaan zwemmen met je dreads en kopje onder te gaan. Spoel ze daarna wel goed uit met kraanwater om te voorkomen dat natuurlijke deeltjes (zeewier, kleine zee-organismen) in je dreads blijven zitten.

ZOET NATUURWATER
Of je in meertjes, riviertjes en kanalen kunt zwemmen met dreads kun je denk ik zelf het best beoordelen. Ziet het water er heel troebel uit? Dan is het waarschijnlijk beter om je dreads niet onder water te laten komen. Je kunt ze in een knot bovenop je hoofd doen. Op sommige plekken is zoet water wel helder (zoals bijvoorbeeld in de bergen), dan kan het wel gewoon zonder problemen.

ZWEMBADWATER
Chloor is niet supergoed voor dreads maar als je ze een keertje in contact laat komen met zwembadwater is dat niet zo’n enorm probleem. Wel is het aan te raden om vóór je in het water duikt je dreads goed nat te maken met kraanwater. Droge dreads zuigen namelijk water op, en dat kan beter kraanwater zijn dan water met veel chloor! Natuurlijk moet je ze na het zwemmen goed uitspoelen met kraanwater. Ga je regelmatig (meerdere keren in de maand) zwemmen en heb je dreads, dan kun je ze beter droog houden. Er bestaan ook speciale XL-zwembadmutsen voor dreads, te vinden via Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *