Algemene vragen over dreads

Jazeker! Ik heb een artikel geschreven over wassen, lees dat hier.

Het is de bedoeling dat je je dreads voor een langere tijd houdt. Mocht je ze om welke reden dan ook niet meer willen, dan kun je ze uitkammen. Ik heb er een artikel over geschreven, dat lees je hier.

Je kunt je dreads verven, zowel met henna als met reguliere haarverf. Ook blonderen kan, maar pas wel op dat je het niet te vaak doet: je dreads kunnen er droog en breekbaar door worden.

Tips voor het verven van dreads:

  • Koop voldoende verf! Niks is vervelender dan erachter komen dat je te weinig verf hebt als je al bezig bent met verven. Als je niet zeker weet hoeveel je nodig hebt, koop dan eerst één pakje, verf daarmee de dreads onder in je nek en zo kun je weten hoeveel dreads je kunt verven met één verpakking.
  • Zorg dat elke dread helemaal verzadigd is met verf. Als je in je dread knijpt moet de verf eruit komen.
  • Wil je alleen de uitgroei bijhouden, dan hoef je natuurlijk niet je dreads mee te verven.

GOED UITSPOELEN! Als je denkt dat je klaar bent met uitspoelen, ben je waarschijnlijk nog lang niet klaar. Je merkt het als je even onder de douche uit stapt en goed in je dreads knijpt, vooral bij de aanzet van je dreads blijft verf erg lang hangen. Nog beter is om na het grondig uitspoelen een deep clean te doen en ze daarna nog een keer onder de douche uit te spoelen.

Hoe langer je dreads, hoe langer het duurt voor ze goed droog zijn. Het is belangrijk dat je dreads goed opdrogen, anders krijgen ze een muffe geur.

  • Was je dreads ‘s ochtends, dan hebben ze meer tijd om goed droog te worden voor het slapen.
  • Zwiep je dreads flink uit na het wassen door een headbang-sessie te doen in je badkamer (of in de tuin bij lekker weer).
  • Knijp je dreads goed uit in een (microvezel-)handdoek en herhaal eventueel met een een droge handdoek.
  • In de warmere dagen van het jaar kun je het beste lekker naar buiten gaan. Een stuk wandelen of fietsen in de zon helpt ze sneller te drogen.
  • Laat je dreads vooral los hangen tijdens het drogen, doe ze niet in een staart of knot!

Heb je het idee dat je dreads wel érg lang nat blijven, dan zijn ze waarschijnlijk aan de vettige kant. Door vet/olie blijft water langer hangen.

De oplossing kan zijn om een deep clean te doen. Lees hier hoe je dat doet.

Scroll to top