Dreads zetten

Category: Dreads zetten

Wat de uiteindelijke prijs is voor dreads van eigen haar hangt van meerdere dingen af:

  • Hoeveel haar heb je en hoe lang is het?
  • Wil je alles gedread hebben, een losse pony houden of maar enkele dreads laten zetten?
  • Hoe dik moeten de dreads worden?
  • Wil je je dreads laten verlengen, of hoeft dat niet? Hoe lang moeten de verlengingen worden? Hoe dik moeten de verlengingen worden? Hoe veel verlengingen heb je nodig?

Zoals je merkt zijn dat een heleboel vragen. Als je me hier zo duidelijk mogelijk antwoord op kunt geven, het liefst aangevuld met foto’s (van jouw haar op dit moment – van de achterkant los en in een staart) en eventueel voorbeeldfoto’s van dreads van anderen die je mooi vindt, dan kan ik een prijsopgave maken.

Afhankelijk van al deze factoren betaal je tussen de 10 en 1000 euro. Het is dus belangrijk om mij te voorzien van zoveel mogelijk informatie, zodat ik jou een goede indicatie kan geven.

Category: Dreads zetten

Geheel pijnloos is het niet, maar ik heb een techniek ontwikkeld waarbij het tot een minimum beperkt kan worden. Het kan wel zijn dat je de avond van (en enkele dagen na het zetten) haarpijn hebt omdat je haren opeens vast zitten in vakjes. Je kunt tijdens het zetten of voor het slapen na het zetten paracetamol gebruiken als je dat fijn vindt.

Category: Dreads zetten

Niet per se. Over het algemeen geldt: hoe langer je haar, hoe dunner het in de punten is. Heb je haar tot onderaan je rug, dan is het onderste stuk van je haar waarschijnlijk flink dunner (door slijtage). Om dreads te kunnen zetten wordt je haar getoupeerd en dan gehaakt. Hoe dunner je haar uitloopt naar de punten toe, hoe meer lengte je verliest. Dreads gezet in erg lang haar krimpen over het algemeen een stuk meer en het krimpproces duurt ook langer.

Je kunt dus beter je haar laten dreaden als het iets korter is en het vervolgens met dreads laten groeien. Ze zullen dan minder krimpen en je zult sneller zien dat ze langer worden.

Category: Dreads zetten

Als je geen verlengingen wil, kan ik dreads zetten in haar vanaf 15 centimeter lang. Wil je wel verlengingen, dan verleng ik het liefste vanaf 20 centimeter of langer: de verlengingen blijven beter zitten als ze iets meer grip hebben. Het kán ook vanaf 10 tot 15 centimeter, maar dan heb je meer kans dat er af en toe een verlenging uitzakt.

Korte dreads hebben wel de neiging om in het begin overeind te blijven staan.

Dreads krimpen bij (en na) het zetten nog, dus het kan zijn dat je ongeveer 2/3 lengte overhoudt. Na een tijdje stopt het krimpproces en beginnen je dreads te groeien.

Category: Dreads zetten

Enkele dreads/partials: een dagdeel
Volle bos dreads (evt pony los): een tot twee dagen
Volle bos dreads (met verlengingen): tot twee dagen (exclusief de tijd die ik besteed aan het maken van de verlengingen)

Het is onmogelijk om van tevoren te weten hoe lang ik precies bezig zal zijn, maar dit is een indicatie van de gemiddelde sessies.

Category: Dreads zetten

Nee! Je dreads gaan na het zetten een heel proces doorlopen. Hierover heb ik een stukje geschreven, dat lees je hier.

Scroll to top