Dreads bijwerken

Dreads groeien vanzelf, maar door het groeien krijg je te maken met uitgroei: een stukje ongeklit haar aan de bovenkant van je dreads. Ook groeien er vaak nieuwe haren naast de dreads. Om je dreads netjes te houden is het aan te raden eens in de zoveel tijd je uitgroei te laten bijwerken.

Als ik de uitgroei bijwerk stop ik met behulp van de haaknaald de losse haren weer terug in je dreads. Hierdoor worden de dreads weer netjes en stevig, waardoor ze gezond verder kunnen groeien. Gemiddeld genomen is het voldoende om je dreads eens in de drie a vier maanden te laten bijwerken als je ze graag netjes houdt. Als je wat losse haren niet erg vindt kun je ook langer wachten. Sommige van mijn klanten hoeven maar eens per jaar een afspraak te maken en ik ken ook mensen die hun dreads nooit laten bijwerken.

Naast het bijwerken van de uitgroei kan ik ook de gehele lengte van je dreads bijwerken. Ik stop dan losse haartjes (pluis) terug in de dreads en ik haak ze strakker. Indien gewenst kunnen (de meeste) lussen en bobbels ook aangepakt worden.

Als je jonge dreadjes hebt die nog heel zacht en pluizig zijn kan dit prettig zijn om te laten doen. Ook als je al heel lang dreads hebt die een poos niet bijgewerkt zijn kan het mooi zijn als alle haren weer ingestopt worden.

Met het volledig bijwerken van een heel hoofd dreads ben ik gemiddeld tussen de 3 en 6 uur bezig.

Ook kunnen er allerhande dingen gebeuren met je dreads waardoor ze wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Zwakke plekken, uitvallende verlengingen, opgehoopt huidvet, gekke lusjes en hobbels, aan elkaar gegroeide dreads… Ik heb voor de meeste dreadprobleempjes wel een oplossing!

Mocht je vrijblijvend advies willen over een dreadprobleempje, aarzel dan niet om me een bericht te sturen. Ik denk graag met je mee. Lukt het niet om het zelf op te lossen, dan kunnen we altijd een afspraak maken.