DREADS BIJWERKEN

Dreads groeien vanzelf, maar door het groeien krijg je te maken met uitgroei: een stukje ongeklit haar aan de bovenkant van je dreads. Ook groeien er vaak nieuwe haren naast de dreads. Om je dreads netjes te houden is het aan te raden eens in de zoveel tijd je uitgroei te laten bijwerken. Als ik de uitgroei bijwerk stop ik met behulp van de haaknaald de losse haren weer terug in je dreads. Hierdoor worden de dreads weer netjes en stevig, waardoor ze gezond verder kunnen groeien.

Naast het bijwerken van de uitgroei kan ik ook de gehele lengte van je dreads bijwerken. Ik stop dan losse haartjes (pluis) terug in de dreads en ik haak ze strakker. Indien gewenst kunnen (de meeste) lussen en bobbels ook aangepakt worden. Als je jonge dreadjes hebt die nog heel zacht en pluizig zijn kan dit prettig zijn om te laten doen. Ook als je al heel lang dreads hebt die een poos niet bijgewerkt zijn kan het mooi zijn als alle haren weer ingestopt worden.

Ook kunnen er allerhande dingen gebeuren met je dreads waardoor ze wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Zwakke plekken, uitvallende verlengingen, opgehoopt huidvet, gekke lusjes en hobbels, aan elkaar gegroeide dreads… Ik heb voor de meeste dreadprobleempjes wel een oplossing!

Mocht je vrijblijvend advies willen over een dreadprobleempje, aarzel dan niet om me een bericht te sturen. Ik denk graag met je mee. Lukt het niet om het zelf op te lossen, dan kunnen we altijd een afspraak maken.

Dreads bijwerken

Category: Dreads bijwerken

Voor het bijwerken van dreads gebruik ik een haaknaaldje, soms de toupeerkam en heel af en toe een beetje locking powder (alleen als je dit oké vindt). Ik haak de losse uitgroei in de uitgegroeide basis van de dreads, waardoor ze weer strak en netjes worden. Ik maak geen gebruik van wax, elastiekjes, viltnaalden of de interlocking-methode.

Category: Dreads bijwerken

Dit hangt van veel factoren af: zijn je dreads netjes bijgehouden of heb je erg veel losse haren of samengeklitte dreads? Wil je naast het bijwerken van de uitgroei ook nog dat ik hobbels en bobbels en losse haren langs de lengte van je dreads wegwerk? Heb je partials, dikke, gemiddelde of dunne dreads? Is je haar erg glad en dik of juist fijn en dun? Met standaard bijwerken van alleen de uitgroei ben ik meestal tussen de 2,5 en 3 uur bezig, maar dit is dus een gemiddelde. Je kunt me altijd een mail of berichtje sturen met een foto van de huidige staat van je dreads, dan kan ik een schatting maken.

Category: Dreads bijwerken

Ik zou liegen als ik zei dat bijwerken fijn aanvoelt (hoewel sommige klanten van mij zeggen het prettig te vinden als er aan hun dreads gefrunnikt wordt), maar pijn hoort het absoluut niet te doen. Ik heb mezelf een techniek aangeleerd waarbij ik extra voorzichtig werk en zorg dat er zo min mogelijk spanning op je haar/hoofdhuid komt te staan tijdens het bijwerken.Ik geef bij nieuwe klanten altijd van tevoren aan dat ze mogen roepen als ze pijn ervaren en heel soms gebeurt dit ook, vooral op gevoeligere plekken zoals slapen, nek of precies op de kruin, maar over het algemeen hoor ik er niks over, zelfs niet als ik er tussendoor naar vraag. Er zijn zelfs klanten met zeer gevoelige hoofdhuid of andere pijnklachten die mij met succes hun dreads hebben laten bijwerken. Klanten die overgestapt zijn naar mij geven aan dat ik veel zachter te werk ga dan zij gewend waren.

Mocht je vanwege bepaalde klachten erg snel pijn ervaren, geef het dan goed aan van tevoren, dan ben ik nóg voorzichtiger dan ik al ben.

Category: Dreads bijwerken

Een standaard bijwerksessie (uitgroei bijwerken) duurt gemiddeld tussen de twee en vier uur. Heb je pluizige dreads, rare bobbels of zwakke plekken, dan kost dit extra tijd.

Category: Dreads bijwerken

De meeste van mijn klanten die hun dreads graag netjes willen houden komen tussen de zes en twaalf weken langs voor een bijwerksessie. Ook voor net gezette dreads is het handig om elke drie maanden langs te komen, zeker in het eerste jaar. Zijn je dreads eenmaal wat jaartjes oud of vind je een beetje wilde dreads mooier, dan hoeft het niet zo heel vaak. Mijn klanten met oudere dreads houden eens per halfjaar aan, een enkeling eens per jaar. Het is fijn om ze af en toe goed van elkaar te laten scheiden en de losse haren in te haken, maar het hóéft niet: ik ken ook mensen die hun dreads nooit laten bijwerken. Doe wat goed voelt!

Scroll to top