DREADS ZETTEN

Om mooie dreads te krijgen heb je een paar dingen nodig: haar op je hoofd, een goeie basis en veel geduld. Dreads worden mooier met de tijd en dit komt doordat het haar vervilt. Dit gebeurt door wassen en wrijving. Je dreads zullen in de eerste periode gaan pluizen en bobbelen en dat is normaal. Lees hier meer over op de pagina het dreadproces.

IK GEBRUIK GEEN WAX, ELASTIEKJES OF TOUWTJES

Wax zorgt ervoor dat je dreads minder goed vervilten en daarnaast trekt het stof en andere viezigheid aan. Elastiekjes en touwtjes zijn bij de methode die ik gebruik niet nodig.

OOK GEBRUIK IK GEEN PERMANENTVLOEISTOF EN GEEN VILTNAALD

Permanentvloeistof is chemisch en is niet nodig om je dreads te laten klitten. Met de viltnaald heb je meer kans op beschadigde afbrekende dreads, dus die gebruik ik ook niet.

HET ENIGE WAT IK GEBRUIK IS EEN HAAKNAALD EN TOUPEERKAM

Door mij gezette dreads zijn stevig genoeg om meteen te kunnen wassen en dat is voor de eerste periode wel fijn. Je haar en hoofdhuid moeten nog wennen aan de dreads, en dan is het lekker om ze zonder problemen te kunnen wassen.

Als je haar erg dik/stijl/glad is gebruik ik soms wat locking powder waardoor je haar stroever wordt. Dit scheelt enorm in tijd maar ook in pijn, want ik hoef minder aan je haar te trekken met mijn haaknaald. Ook op de meest gevoelige plekken van je hoofd (zoals boven je oren, bij je slapen en in je nek) gebruik ik soms wat locking powder. Je spoelt dit er met de eerste wasbeurt weer uit. Als je liever niet wil dat ik locking powder gebruik, kan ik Multani Mitti gebruiken: een natuurlijk poeder van klei uit India. Dit maakt je haar ook stroever.

DREADS ZONDER VERLENGINGEN

  • Dreads gezet in schouderlang haar

DREADS MET VERLENGINGEN

  • Medium dreads gezet en verlengd met echte (volwassen) dreads van een ander

WEL OF NIET VERLENGEN?

Lees de voor- en nadelen van verlengingen HIER !

VAKVERDELING

Om ervoor te zorgen dat je dreads mooi vallen maak ik een soort ‘honingraat’-vakverdeling, hierdoor valt elke rij dreads net tussen de rij eronder/erboven. Dit voorkomt ‘gaten’ bij je hoofdhuid. Ik maak de vakjes zo rond mogelijk (omdat de dreads zelf ook rond worden) en houd rekening met jouw kruin(en) en de groeirichting van je haar. Over het algemeen begin ik altijd rondom je voorhoofd omdat dat de dreads zijn waar je zelf dagelijks in de spiegel naar kijkt. Deze dreads moeten dus zo goed mogelijk verdeeld zijn. Als je achteraan begint en eindigt bij je voorhoofd, heb je kans dat je dan niet mooi uitkomt met de vakverdeling.

GOED OM TE WETEN

Dreads zetten kost best veel tijd. Als je erg veel/lang haar hebt kunnen we de afspraak in twee delen laten plaatsvinden, dit is voor ons beiden prettiger. Gemiddeld zit je tussen de 6 en 12 uur voor een volledig hoofd dreads, het is echter afhankelijk van een hoop factoren dus om verrassingen te voorkomen maak ik vooraf een vaste prijs. Het is wel goed om te weten dat je wel een dagje zult moeten stilzitten!
Scroll to top