DREADS VERLENGEN

Hoewel ik het zelf in bijna alle gevallen afraad, is het mogelijk om je dreads te laten verlengen. Dit kan direct tijdens het zetten, maar ook nog tot ongeveer het eerste anderhalf jaar dat je dreads hebt en ze nog niet volledig vervilt zijn.

REDENEN OM JE DREADS TE VERLENGEN

JE DREADS ZIJN DIRECT LANG(ER)/ Als je zelf korter haar hebt, of je haar is dun aan de punten, worden de dreads in je eigen haar misschien te kort om in een staartje/knotje te kunnen doen. Als je dit belangrijk vindt (bijvoorbeeld voor je werk) kan verlengen een goede oplossing zijn.

JE DREADS BLIJVEN NETTER/ Door het gewicht van de verlengingen zullen je dreads minder de kans krijgen om te krimpen en daardoor zullen er minder onregelmatigheden in de dreads komen. Houd je dus van extra rechte, nette dreads, dan kun je voor verlengingen gaan.

JE WILT JE OUDE DREADS TERUG/ Als je in het verleden dreads hebt gehad en deze hebt afgeknipt, kan ik nieuwe dreads zetten in je losse haren en de afgeknipte dreads gebruiken om je nieuwe dreads mee te verlengen. Op die manier heb je eigenlijk je oude dreads weer terug.

JE WILT PARTIAL DREADS/ Veel mensen die voor partial dreads (enkele rijen dreads achterop vanaf de nek) kiezen, willen verlengingen omdat het haar na het dreaden korter is geworden en de partial dreads dan niet meer zo opvallen. Met een (al dan niet redelijk korte) verlenging aan de dreads, piepen de dreads wel onder het eigen haar uit.

Dreads gezet in eigen haar en verlengd met de eigen oude dreads die de klant had afgeknipt en jarenlang bewaard had om ooit weer terug te zetten.
Dreads met dunne (human hair) verlengingen, door mij gezet. Zoals je aan de kleur kunt zien was het eigen haar enorm gekrompen en er is door de klant gekozen voor een extra lange verlenging.

NADELEN VAN DREADS MET VERLENGINGEN

ONCOMFORTABEL

Verlengingen kunnen kriebelig, stekelig of zwaar aanvoelen. Als het je eigen oude dreads zijn voelen ze oké, maar van verlengingen van human hair of synthetisch haar zul je altijd voelen dat ze niet van jezelf zijn.

MINDER NATUURLIJKE LOOK

Dreads met verlengingen krijgen minder speling om te ontwikkelen door (o.a.) het extra gewicht. Hierdoor krijgen ze een minder natuurlijk ogend uiterlijk, ook als je later besluit de verlengingen eruit te halen.

NIET 100% VAN JEZELF

Het haar dat gebruikt wordt voor de verlengingen is human hair, en je kunt je afvragen van wie dat haar is geweest en of je wel haar aan je eigen haar vast wil waarvan je niet precies weet van wiens hoofd het af kwam.

WAT JE WILT WETEN OVER VERLENGINGEN EN HUMAN HAIR

VOORDELEN VAN DREADS DIE NIET VERLENGD ZIJN

ZE ZIJN LICHTER
EN ZACHTER

Je hoofdhuid en nek krijgen geen extra gewicht te verduren. Daarnaast gaat wassen en drogen gaat een stuk sneller en je dreads voelen zacht en comfortabel.

KORTE(RE) DREADS
ZIJN OOK HEEL LEUK

Door met kortere dreads te beginnen zullen je dreads op de lange termijn mooier worden. Ze kunnen vrij bewegen en zich goed vervilten. Kortere dreads geven ook meer volume en springen wat meer rond je gezicht.

JE DREADS ZIJN
100% VAN JEZELF

Je dreads zijn helemaal natuurlijk. Als je na jaren terugkijkt kun je trots zijn op je geduld en toewijding! Al de lengte die je hebt gekregen gedurende de jaren is helemaal van jezelf.

WIL JE JE DREADS GRAAG
LATEN VERLENGEN?

Omdat ik mijn handen vol heb aan het zetten en bijwerken van dreads, ben ik een samenwerking aangegaan met Ariane van DreadsNL. Ik leerde Ariane kennen toen ik in Hilversum ging wonen en zij een klant van mij werd. Ariane is heel gepassioneerd in het werken met haar en kan prachtige verlengingen maken, zowel van human hair als synthetisch (echt-lijkend) haar.

HOE DIT WERKT / Als je dreads met verlengingen wilt neem je contact met mij op (via het contactformulier). We bespreken je wensen voor je dreads en maken een afspraak (twee aansluitende dagen) voor het zetten en verlengen. Vervolgens kun je met Ariane contact opnemen voor het maken van de verlengingen.

DE VERLENGINGEN / Samen met Ariane ga je kijken naar je wensen voor je verlengingen. Wil je bijvoorbeeld losse punten? Wil je human hair verlengingen, of liever van synthetische haren? Welke kleur moeten ze worden, en hoe dik? Wil je het haar zelf bestellen, of laat je dat door Ariane doen? Je kunt dit bespreken via WhatsApp of de telefoon. Het is handig om goede foto’s van je haarkleur te hebben, gemaakt in daglicht.

DE AFSPRAAK / De afspraak zal ten minste één maand na het maken van de afspraak plaatsvinden, dit komt omdat Ariane genoeg tijd moet hebben om de verlengingen te maken. Tijdens onze afspraak zet ik dreads in je eigen haar en verleng ik ze.

BEPERKT PLEK / Omdat het veel tijd kost om verlengingen te maken hebben Ariane en ik besloten om een maximum van één klant per maand aan te nemen voor dreads met verlengingen. Voor een partial look (tot 20/30 dreads) zouden er twee afspraken in één maand kunnen plaatsvinden. Wil je dus een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken, wacht dan niet te lang met contact opnemen! 🙂

VERLENGEN MET ECHTE (EIGEN/GEKOCHTE) DREADS

Heb je nog dreads van jezelf liggen die er weer in mogen? Of heb je al verlengingen aangeschaft? Dan kun je contact met mij opnemen voor het bespreken van je wensen. Ik neem maar beperkt klanten aan voor het zetten van dreads, omdat het belastend is voor mijn handen. Ik kan dus niet beloven dat ik je kan helpen, maar je kunt me altijd benaderen om dit te vragen.

Dreads gezet in eigen haar en verlengd met echte dreads die de klant via Marktplaats had overgenomen van een dame die ze jaren had laten groeien. Het enige nadeel van deze optie is dat het in één keer een stuk zwaarder aanvoelt en dit kan irritatie aan de haarzakjes veroorzaken.
Deze klant wilde destijds graag dunne dreads en had zelf human hair aangeschaft voor verlenging. De haarkleur komt niet helemaal overeen. Ze wilde toch graag dit haar gebruiken omdat het anders zonde was van het bestellen (dat is het ook) dus heb ik er verlengingen van gemaakt.
Scroll to top