DREADS VERLENGEN

  • Dunne dreads in lang haar, verlengd met extra lange human hair verlengingen


Als ik dreads zet in je eigen haar, kun je ervoor kiezen deze dreads direct te laten verlengen. Hierdoor worden ze meteen een stuk langer. Op de foto’s hierboven kun je goed zien hoe lang het haar van de klanten was voordat er dreads in kwamen, en hoeveel lengte er verloren is gegaan door het zetten van de dreads. Door de dreads me losse dreads te verlengen, hadden ze direct de lengte dreads die ze graag wilden, zonder daar jaren geduld voor te hoeven hebben.

VOORDELEN VAN DREADS MET VERLENGINGEN

DIRECT LANGERE DREADS

Je dreads zijn direct op de lengte die je het mooist vindt

JE DREADS BLIJVEN NETTER

Ze zullen minder kronkelen door het extra gewicht

VAN KORT NAAR LANG

Ik kan verlengen in haar vanaf 20 centimeter

NADELEN VAN DREADS MET VERLENGINGEN

ONCOMFORTABEL

Verlengingen kunnen kriebelig, stekelig of zwaar aanvoelen

MINDER NATUURLIJKE LOOK

Ze krijgen minder speling om zich te ontwikkelen door het extra gewicht

NIET 100% VAN JEZELF

Het haar is niet van jezelf, maar van wie dan wel?

WAT JE MOET WETEN OVER VERLENGINGEN

ALLES OVER HUMAN HAIR

Human hair is een verzamelnaam voor weaves/haarstukjes gemaakt van menselijk hoofdhaar (al dan niet gedeeltelijk, aangevuld met haar van de Jak (een Aziatische rundsoort), synthetische haren of andere materialen). Het meeste human hair op de Westerse markt is Aziatisch, Braziliaans of Indiaas haar.

Hoe wordt het haar verkregen?

Dit blijft een lastige kwestie. Er gaan veel verhalen rond over waar het human hair vandaan komt en hoe het precies verkregen is. Het ene verhaal is minder fijn om te lezen dan het andere. Het ding is: mensen willen graag goedkoper, en dan komt het al snel uit op oneerlijke (of zelfs schadelijke) manieren om in die behoefte te voorzien. Lees meer over de ethiek van human hair als product op deze website.

Zijn er fair-trade opties?

Die zijn er wel, maar dan moet je bereid zijn een hoop geld neer te leggen. En zelfs dan weet je niet zeker of het haar wat je aanschaft ook écht fair-trade is. Tenzij je kiest voor haar wat niet van mensen af komt zoals bijvoorbeeld haar van bananenblad-vezels of synthetisch haar zoals henlon of kanekalon.

Een andere ethisch verantwoorde manier om je dreads te verlengen is door haar uit haarborstels te verzamelen van mensen die dichtbij je staan. Dit haar is prima geschikt om verlengingen van te maken, je zult alleen wel een hele tijd moeten sparen voor je genoeg hebt om je hele hoofd mee te verlengen. Een van mijn klanten, Yvonne, heeft het haar van haar moeder gebruikt om zelf verlengingen van te maken.

Als mensen hun dreads besluiten af te knippen zetten ze die soms te koop op Marktplaats of in Facebook-groepen over dreads. Ik heb twee klanten geholpen met het inzetten van dreadverlengingen die zij op die manier hadden overgekocht. Dit is ook 100% fair trade.

Welk haar ik gebruik

Persoonlijk ben ik geen fan van synthetische verlengingen. Je ziet en voelt altijd dat het niet natuurlijk is, ze ontwikkelen zich niet mee met je eigen dreads en je kunt ze niet verven. Los daarvan is synthetisch haar slecht voor het milieu, zowel het maken ervan als het weggooien.

Ik gebruik wel human hair voor verlengingen en voor bijvoorbeeld het verstevigen van zwakke plekken in (oudere) dreads. Gelukkig is het mij gelukt een semi-eerlijke oplossing te vinden voor de gevallen waarin ik human hair verlengingen maak of human hair gebruik voor restauratie: ik koop human hair op van een dame die weaves inzet en die voorheen dit haar na het uithalen weggooide. Gered haar, dus. Het idee dat ik op die manier bruikbaar haar kan redden van de prullenbak is voor mij op dit moment voldoende om human hair verlengingen aan te bieden als hierom gevraagd wordt.

Toch wil ik dit meegeven:

Als je niet HOEFT te verlengen, doe het dan niet.
Naar mijn mening wegen de voordelen van verlengingen niet op tegen de vele nadelen.

Hier vind je enkele voordelen van niet verlengde dreads:

JE DREADS ZIJN LICHTER EN ZACHTER

Je hoofdhuid en nek krijgen geen extra gewicht te verduren, wassen en drogen gaat een stuk sneller en je dreads voelen zacht en comfortabel.

KORTE(RE) DREADS ZIJN OOK HEEL LEUK

Door met kortere dreads te beginnen zullen je dreads op de lange termijn mooier zijn. Ze kunnen vrij bewegen en zich goed vervilten. Kortere dreads geven ook meer volume, ze springen wat meer rond je gezicht.

100% VAN JOU

Je dreads zijn helemaal natuurlijk. Als je na jaren terugkijkt kun je trots zijn op je geduld en toewijding! Al de lengte die je hebt gekregen gedurende de jaren is helemaal van jezelf.

Scroll to top