ALLES OVER VERZORGINGSPRODUCTEN

Er bestaan tegenwoordig een heleboel verzorgingsproducten voor dreads. Bekende merken zijn o.a. Dollylocks, Raw Roots en Knottyboy. Er bestaan poeders, sprays, speciale shampoos, tinctuurtjes en oliën voor verschillende doeleinden.

MIJN PERSOONLIJKE ADVIES
Het enige product dat je écht nodig hebt voor je dreads is shampoo, of dat nou een speciale dreadshampoo is of niet – als je haar maar schoon wordt en je het zelf een prettige shampoo vindt. (Zelf gebruikte ik altijd een shampoo bar van Lush voor mijn dreads.) Dreads worden strakker en vervilter met de tijd, een speciale spray gaat daar niet heel veel bij helpen (want je wast het er weer uit). Voor bijwerken kan een ‘locking powder’ wel helpen om je haar tijdelijk wat stroever te maken, als je zelf je dreads wil gaan bijwerken kun je ervoor kiezen die aan te schaffen (of neem een volumepoeder van bijvoorbeeld het Kruidvat, is precies hetzelfde, als je een bedrijf wil sponsoren dat speciale producten voor dreads maakt is dat natuurlijk ook leuk). Kies datgene waar je blij van wordt en als jij het lekker vindt je dreads in te sprayen met een dreadspray of het met een speciale dreadzeep te wassen, lekker doen :). Het is alleen niet essentieel voor het dreadproces.

WAX IS NIET GOED VOOR DREADS
Volgens mij is het ondertussen wel wat bekender, maar voor dreads in (stijl) Westers haar is het NIET aan te raden wax te gebruiken. Door de wax klit je haar niet goed (want vet haar glijdt, droog haar is stroef) en je kunt het er niet uitwassen waardoor het zich in de dreads ophoopt en daar een boel stofjes en rommeltjes aantrekt. Ook worden door wax je dreads niet meer goed droog na het wassen. Gewoon niet gebruiken, dus!

TIJDELIJK PLUISVRIJ MET ALOË VERA
Heb je een speciale gelegenheid in het vooruitzicht en wil je graag dat je dreads niet pluizen, maar heb je geen tijd/zin/geld om ze te laten bijwerken? De oplossing is… aloë vera gel! Neem een zo puur mogelijke variant (99% of 100%, of een vers stuk aloë – o.a. te koop bij Ekoplaza’s) en gebruik de gel om je dreads pluisvrij te maken door het over je handen te verdelen en je dreads ermee te palmrollen en je pluis bovenop plat te duwen. Omdat aloë vera gel oplost in water kun je het veilig gebruiken en weer uitwassen!

Scroll to top