INFORMATIE VOORAFGAAND AAN HET ZETTEN VAN DREADS

Hoera, we hebben een afspraak staan! Ik ga binnenkort jouw dreads zetten. Hier vind je wat informatie over alles wat met de afspraak te maken heeft.

BENODIGDHEDEN DIE JE VAN TEVOREN KUNT AANSCHAFFEN

Shampoo

Kies een shampoo waar je haar stroef van wordt, die ontvettende eigenschappen heeft en waar geen gladmakende stoffen (siliconen of parabenen bijvoorbeeld) in zitten.

• Flyway Hair (Lush)
• Babyshampoo (meerdere merken)
• Tea Tree (Petal Fresh)
• Iedere Dag Shampoo (Andrélon of ander merk wat heel basic is, zonder parabenen/siliconen)

Shampoo waar iets in de trant van ‘voedend’ of ‘voor extra glanzend haar’ of ‘hydraterend’ op staat, kun je beter niet gebruiken.

Elastiek

Zelf gebruik ik geen speciale spulletjes voor mijn dreads, behalve dan een fijn elastiek. Het handigste is om een elastiek te nemen dat groot is, niet snijdt en waar geen metalen stukje aan zit.

Roll-up elastieken (passen om de pols) van Zenner, te koop bij diverse drogisterijen

EEN OF TWEE DAGEN VOOR DE AFSPRAAK

Het is prettig als je je haar wast voor de afspraak. Het liefst niet de avond ervoor, maar twee dagen voor de afspraak is prima. Ben je van plan een nieuwe shampoo te gaan gebruiken voor je dreads, dan kun je de week/weken voor de afspraak alvast beginnen met die shampoo te wassen zodat je haar en hoofdhuid er aan kunnen wennen.

DE AFSPRAAK

Neem iets mee om te doen, als je dat wil

Je kunt, als je dit fijn vindt, iets meenemen om te doen. Een boek om te lezen, je haakgarens om te gaan zitten haken, je laptop om wat werk te kunnen doen… als je het leuk vindt om een film of serie te kijken, laat dit dan even weten, dan zorg ik dat mijn tv’tje in mijn werkruimte staat.

Draag comfortabele kleding

Omdat je lang zult zitten, is het ook fijn om comfortabele kleding te dragen. Sommige klanten nemen zelfs hun sloffen of wollen sokken mee! Draag laagjes, zodat je tussendoor nog wat aan of uit kunt trekken.

Neem wat te lunchen mee

Koffie, thee, water en koekjes staan altijd klaar in mijn werkruimte. Omdat ik zelf geen tijd heb om uitgebreid te lunchen, raad ik mijn klanten aan om zelf wat mee te nemen om te eten gedurende de afspraak.

DE BETALING

Voorafgaand aan de afspraak heb ik een prijsindicatie gegeven gebaseerd op het aantal uur dat ik minimaal bezig denk te zijn met jouw dreads. Het zou kunnen zijn dat ik de uren te hoog ingeschat heb, maar ook dat ik langer bezig zou kunnen zijn dan ik van tevoren dacht. Mijn uurtarief is €30 en ik reken mijn pauzes niet mee. Duurt het écht veel langer dan ik geschat heb, dan overleg ik dat met je tijdens de afspraak.

Ik ontvang mijn betaling het liefst digitaal. Ik stuur je na de afspraak/afspraken een betaalverzoek via mijn zakelijke rekening.

Heb je alleen cash, kun of wil je absoluut niet via internetbankieren betalen: geef dit dan alsjeblieft aan van tevoren! Het is mogelijk om met cash te betalen, maar het kost mij elke keer €6 om te storten dus heb ik liever digitaal betaald.

HET IS BIJNA ZO VER! IK ZIE JE SNEL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top