INFORMATIE VOORAFGAAND AAN HET ZETTEN VAN DREADS

Hoera, we hebben een afspraak staan! Ik ga binnenkort jouw dreads zetten. Hier vind je wat informatie over alles wat met de afspraak te maken heeft.

BENODIGDHEDEN DIE JE VAN TEVOREN KUNT AANSCHAFFEN

Shampoo

Kies een shampoo waar je haar stroef van wordt, die ontvettende eigenschappen heeft en waar geen gladmakende stoffen (siliconen of parabenen bijvoorbeeld) in zitten.

• Flyway Hair (Lush)
• Nettle (Urtekram, te koop bij de meeste biowinkels)
• Tea Tree (Petal Fresh)
• Andere, zeer simpele shampoos voor vet haar

Shampoo waar iets in de trant van ‘voedend’ of ‘voor extra glanzend haar’ of ‘hydraterend’ op staat, kun je beter niet gebruiken.

Elastiek

Zelf gebruik ik geen speciale spulletjes voor mijn dreads, behalve dan een fijn elastiek. Het handigste is om een elastiek te nemen dat groot is, niet snijdt en waar geen metalen stukje aan zit.

Roll-up elastieken (passen om de pols) van Zenner, te koop bij diverse drogisterijen

EEN OF TWEE DAGEN VOOR DE AFSPRAAK

Het is prettig als je je haar wast voor de afspraak. Het liefst niet de avond ervoor, maar de ochtend ervoor of twee dagen voor de afspraak is prima. Ben je van plan een nieuwe shampoo te gaan gebruiken voor je dreads, dan kun je de week/weken voor de afspraak alvast beginnen met die shampoo te wassen zodat je haar en hoofdhuid er aan kunnen wennen.

DE AFSPRAAK

Neem iets mee om te doen, als je dat wilt

Je kunt, als je dit fijn vindt, iets meenemen om te doen. Een boek om te lezen, je haakgarens om te gaan zitten haken, je laptop om wat werk te kunnen doen… Ik vind alles prima, zo lang je je hoofd maar stil houdt 🙂

Draag comfortabele kleding, het liefst laagjes

Omdat je lang zult zitten, is het ook fijn om comfortabele kleding te dragen. Sommige klanten nemen zelfs hun sloffen of wollen sokken mee! Draag laagjes, zodat je tussendoor nog wat aan of uit kunt trekken.

Neem wat te lunchen of te snacken mee

Koffie, thee, water en koekjes staan altijd klaar in mijn werkruimte. Omdat ik zelf geen tijd heb om uitgebreid te lunchen, raad ik mijn klanten aan om zelf wat mee te nemen om te eten gedurende de afspraak.

Entertainment

Omdat Spotify, Netflix en andere streamingsdiensten niet voor commercieel gebruik zijn (en er nog geen zakelijke licenties voor bestaan) mag ik deze tijdens onze afspraak niet aanbieden. Vind je het fijn om naar muziek te luisteren, een film of serie te kijken of een spelletje te spelen, dan kun je hiervoor natuurlijk wel je eigen account van desbetreffende dienst gebruiken.

Werktijden

Ik werk in blokjes van anderhalf uur. Hiervoor zet ik een timer. Als de timer af gaat, neem ik een korte pauze, waarin ik meestal even een sjekkie rook op mijn balkon. De korte pauzes na anderhalf uur neem ik op aanraden van mijn fysiotherapeut, om mijn handen even een onderbreking te geven. Ook is het handig om op deze manier bij te houden hoe lang ik al bezig ben.

Ik werk op een volledige werkdag maximaal vier blokjes van anderhalf uur, in totaal zes uur.

DE BETALING

Voorafgaand aan de afspraak heb ik een prijsindicatie gegeven gebaseerd op het aantal uur dat ik minimaal bezig denk te zijn met jouw dreads. Het zou kunnen zijn dat ik de uren te hoog ingeschat heb, maar ook dat ik langer bezig zou kunnen zijn dan ik van tevoren dacht. Ik reken mijn pauzes niet mee. Duurt het écht veel langer dan ik geschat heb, dan overleg ik dat met je tijdens de afspraak.

Je kunt bij mij zowel met contant geld of digitaal via een betaalverzoekje betalen. Ook is het mogelijk om deels contant, deels digitaal af te rekenen. Dit is bijvoorbeeld handig als je nog niet weet hoe veel het precies gaat kosten, maar het wel prettig vindt om een deel contant mee te nemen.

Hebben we een afspraak voor twee dagen gepland? Dan betaal je op de tweede dag. 🙂

HET IS BIJNA ZO VER! IK ZIE JE SNEL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top