✦⋆ JE DREADS MET DE HAND VORMEN ⋆✦

Wil je je dreads graag zelf een beetje in toom houden? Gebruik dan de volgende technieken, het liefst als je je dreads net gewassen hebt en ze nog licht vochtig zijn.

PALM ROLLING (PALMROLLEN)
Door je dreads na het wassen stuk voor stuk te palmrollen kun je hobbels en bobbels in toom houden. Neem hiervoor een dread tussen je handpalmen en rol hem heen en weer, alsof je een rolletje van klei maakt. Ga de lengte van je dread af en herhaal bij de rest van je dreads.

PINCH ROLLING (ROLLEND KNIJPEN)
Een vergelijkbare techniek, alleen gebruik je hierbij je wijsvinger en duim, waartussen je je dread knijpend heen en weer rolt. Leg hierbij de focus vooral op de bobbels en onregelmatigheden. Als je je uitgroei hebt gerubt kun je deze techniek ook toepassen op je net gerubte uitgroei.

JE DREADS STRETCHEN
Ook dit werkt het beste als je je dreads net gewassen hebt en ze nog licht vochtig zijn. Pak met je ene hand je dread stevig vast, net iets onder de uitgroei. Met de andere hand pak je je dread onderaan vast en trek je de dread naar beneden. Dit werkt ook goed in combinatie met palmrollen.