Mijn dreads voelen erg droog aan. Wat kan ik doen?

Als je je dreads al een tijd hebt of ze vaker hebt geblondeerd kunnen ze droog en broos gaan aanvoelen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ze iets zachter te maken, maar hoe ouder je dreads zijn hoe compacter (meer vervilt) ze worden en vaak zijn ze dan wat harder en droger. Deze dingen kun je proberen.

APPEL(CIDER)AZIJN
Week je dreads in een badje met warm water en een flinke scheut appelazijn en spoel ze daarna uit met kraanwater. Of spoel je dreads bij elke wasbeurt met appelazijn en spoel daarna na met water. Appelazijn is goed voor de pH-waarde van je hoofdhuid, maar ook voor je haren zelf is het verzorgend.

ARGANOLIE / JOJOBAOLIE
Voor dreads die al vervilt zijn is arganolie een goede, verzorgende olie om ze in ieder geval soepel te houden. Verdeel enkele druppels arganolie over je handpalmen en palmrol je dreads. Je kunt dit het beste na het wassen doen als je dreads nog een klein beetje vochtig zijn (niet kletsnat!).

CONDITIONER
Let op: dit is echt alleen voor ‘volwassen’ dreads (2+ jaar) en moet niet regelmatig gedaan worden!
Je kunt conditioner gebruiken om je dreads zachter te maken. Gebruik het altijd verdund (50/50) met water of doe een flinke scheut conditioner in een badje warm water en week je dreads daarin. Héél goed uitspoelen! Neem het liefst een zo natuurlijk mogelijke conditioner.

ROZENWATER
Bij winkeltjes waar ze exotische producten verkopen (toko’s) kun je vaak wel rozenwater vinden. Ook bij Dille & Kamille verkopen ze het, en bij gezondheidswinkels/biowinkels. Let op: er bestaan meerdere soorten, waaronder eentje die je gebruikt in de keuken. Je moet echter rozenwater hebben dat geschikt is voor cosmetisch gebruik. Giet dit rozenwater over in een sprayflesje en spray je droge dreads regelmatig om ze gehydrateerd en soepel te houden.