DREADS KNIPPEN

Het is een beetje spannend, maar het kan heerlijk zijn.

dikke dreads, tot net over de schouder geknipt door mij

Waarom knippen?

Als je je dreads al een langere tijd hebt en ze lekker gegroeid zijn, kun je bepaalde ongemakken ervaren. Alle haren die je normaal verliest verzamelen zich in je dreads en daardoor worden ze naast langer ook zwaarder. Zwaardere dreads kunnen vervelend zijn voor je nek, maar ook irritant als je wil slapen en bij het omdraaien elke keer je dreads naar de andere kant moet gooien. Je knot wordt te groot en hangt aan je hoofdhuid als een extra hoofd. Als je ze wast blijven ze heel lang nat en zijn ze ook zwaar. Het kan dan heerlijk zijn om ze een beetje te kortwieken.

Wat gebeurt er met de puntjes als je ze knipt?

Als ik dreads knip, doe ik dat in een schuine hoek. Hierdoor worden de puntjes wel stomp, maar als je ze een paar keer wast verschijnen er weer kwastjes/puntjes. Wil je het liefst langere losse puntjes, dan kun je na de knipbeurt zelf elke dread een klein stukje kammen en daarna behandelen met conditioner. Dan worden het weer mooie losse puntjes.

medium dikke dreads, wat korter geknipt door mij

Kun je ook in laagjes knippen?

Ik heb er nog geen voorbeelden van, maar in het verleden heb ik een bos dreads van mezelf laten bijknippen door een vriend van mij. Ik had rond de 90 dreads en hij heeft de bovenste en voorste stukken iets korter gemaakt dan de dreads daaronder, hierdoor kreeg ik meer volume en vielen mijn dreads mooi langs mijn gezicht. Het is dus mogelijk om in laagjes te knippen, maar dit werkt alleen als je een grote hoeveelheid dreads hebt. Ik zou zeggen, minimaal rond de 65/70. Ik knip wel altijd in een soort van ‘punt’, de achterste dreads iets langer dan de voorste. Dit ziet er wat mooier uit dan dat alles precies op dezelfde lengte uitkomt.

Wat zijn de kosten?

Dreads korter knippen doe ik als extraatje als je bij mij je uitgroei laat bijwerken.
Ik reken hier geen extra kosten voor.

Wat doe je met de afgeknipte stukken?

Als de afgeknipte stukken lang genoeg zijn én er nog mooi uit zien, zou ik ze mee naar huis nemen en bewaren. Je kunt ze eventueel later nog gebruiken om je dreads toch weer te verlengen of om als verlenging te gebruiken als je een nieuwe set dreads wil. Zijn het echt korte stukjes of zijn ze niet zo mooi meer (versleten of stoffig), dan kunnen ze weggegooid worden of je kunt ze zelf meenemen om er afscheid van te nemen.

nieuwe dreads gezet door mij en verlengd met haar eigen dreads van haar vorige dreadbos
Scroll to top