WAT JE WIL WETEN VOOR JE DREADS NEEMT

Het kan een grote stap zijn om je losse haren vaarwel te zeggen en te kiezen voor dreads. Hier lees je dingen die je misschien zou willen weten of kan overwegen voor je de keuze maakt. Als je vragen hebt over of dreads dragen de juiste keuze voor jou is mag je altijd contact met me opnemen.

Dreads worden mooier met de tijd
Als je dreads laat zetten wil je natuurlijk dat ze meteen mooi zijn en mooi blijven. ‘Helaas’ zullen dreads eerst door allerlei fases heen gaan, lees hierover meer op de pagina ‘Het dreadproces‘. Door je dreads met een goeie basis te laten zetten en ze de tijd te gunnen zullen je dreads met de jaren steeds mooier en mooier worden. Zelf vind ik dit een ontzettend leuk en leerzaam proces, je zal geduld moeten hebben en leren niet te balen van pluis, hobbeltjes en andere gekke dingen die je dreads gaan doen. Het wachten is het namelijk absoluut waard, altijd!

EEN VAN DE DINGEN DIE JE LEERT VAN DREADS IS GEDULD TE HEBBEN.

Dreads kunnen krimpen
Afhankelijk van de lengte en kwaliteit van je haar kunnen dreads in het begin gaan krimpen. Dit is onderdeel van het proces. Met name als je lang haar hebt dat dunner is bij de punten zullen je dreads een stukje korter worden. Door je dreads strak te haken kan dit een beetje voorkomen worden maar hierdoor verliezen ze wel een deel van hun natuurlijke look. Je kunt ervoor kiezen om je dreads te verlengen. Lees hier meer over onder het kopje ‘Dreads verlengen‘.

Dreads wassen duurt langer
Het wassen van je losse haren is zo gepiept, maar om dreads goed schoon te krijgen moet je wat meer tijd nemen. Hoe langer de dreads, hoe langer het wassen duurt. Ook het drogen duurt langer. Hoe je je dreads kunt wassen lees je hier en ook heb ik een post geschreven over verzorgingsproducten.

Dreads kunnen de aandacht trekken
Ondanks dat dreads al lange tijd gedragen worden trekken ze vaak de aandacht. Het kan zijn dat je sneller wordt aangesproken of aangekeken. Ben je al een wat excentrieker persoon? Dan zal dit niet nieuw voor je zijn. In de tijd dat ik dreads heb gehad (in totaal 14 jaar) heb ik nooit negatieve reacties gehad op mijn dreads, wel af en toe positieve. Mensen die op straat “Mooie dreads!” naar je roepen, bijvoorbeeld. 

De leukste reactie die ik kreeg was toen ik ‘s avonds door de tunnel van het treinstation Haarlem liep, iemand riep toen “Freestyler! Rock da microphone!” naar me. Hier werd ik heel blij van. 😀 De jongen in de clip waarnaar hij refereerde heeft hele wilde, kronkelige rommeldreadjes. Niet het kapsel voor iedereen, maar ik vond het in ieder geval een enorm compliment.

Over dreads bestaan vooroordelen
Over de meest voorkomende vooroordelen heb ik een stukje geschreven. Ik raad je aan dit door te lezen zodat je in elk geval een weerwoord hebt of een beetje weet wat je kunt verwachten als je dreads besluit te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top