WAT JE WIL WETEN VOOR JE DREADS NEEMT

DREADS WORDEN MOOIER MET DE TIJD
Als je dreads laat zetten wil je natuurlijk dat ze meteen mooi zijn en mooi blijven. ‘Helaas’ zullen dreads eerst door allerlei fases heen gaan, lees hierover meer onder het kopje ‘Het dreadproces‘. Door je dreads met een goeie basis te laten zetten en ze de tijd te gunnen zullen je dreads met de jaren steeds mooier en mooier worden. Zelf vind ik dit een ontzettend leuk en leerzaam proces, je zal geduld moeten hebben en leren niet te balen van pluis, hobbeltjes en andere gekke dingen die je dreads gaan doen. Het wachten is het namelijk absoluut waard, altijd!

Bekijk hieronder een tijdlijn van mijn tweede set dreads en zie het proces dat ze hebben doorgemaakt. Het waren er meer dan 150 stuks, gezet met twist & rip en daarna lichtjes gehaakt. Ik houd van wilde dreads, daarom liet ik ze hun gang lekker gaan. Als je daar niet zo van houdt, kunnen ze strakker gezet worden en zullen ze minder wild zijn. Je ziet dat mijn dreads vanaf maand 24 niet meer veranderden, ze werden alleen maar langer. Na het derde jaar heb ik helaas geen tijdlijn meer bijgehouden, ik heb deze dreads in totaal zes jaar gehad.

 Bekijk je deze pagina met je telefoon? Draai dan het beeld een kwartslag voor een grotere weergave van de foto’s.

DREADS KUNNEN KRIMPEN
Afhankelijk van de lengte en kwaliteit van je haar kunnen dreads in het begin gaan krimpen. Dit is onderdeel van het proces. Met name als je lang haar hebt dat dunner is bij de punten zullen je dreads een stukje korter worden. Door je dreads strak te haken kan dit een beetje voorkomen worden maar hierdoor verliezen ze wel een deel van hun natuurlijke look. Je kunt ervoor kiezen om je dreads te verlengen. Lees hier meer over onder het kopje ‘Dreads verlengen‘.

DREADS TREKKEN DE AANDACHT
Ondanks dat dreads al lange tijd gedragen worden trekken ze altijd de aandacht. Het kan zijn dat je vaker wordt aangesproken of aangekeken. Ben je al een wat excentrieker persoon? Dan zal dit niet nieuw voor je zijn. In de tijd dat ik dreads heb gehad (in totaal 13 jaar) heb ik nooit negatieve reacties gehad op mijn dreads, wel af en toe positieve. Mensen die op straat “Mooie dreads!” naar je roepen, bijvoorbeeld. Ook worden dreads over het algemeen nog steeds geassocieerd met de rastacultuur, dus ook sympathisanten daarvan roepen graag “Heyyy rastaaaa” naar je of beginnen een gesprekje. Omdat mijn dreads niet vanuit de rastacultuur komen beantwoordde ik dit meestal met een glimlach, een zwaai of een groet en vervolgde ik mijn eigen weg.

De leukste reactie die ik kreeg was toen ik ’s avonds door de tunnel van het treinstation Haarlem liep, iemand riep toen “Freestyler! Rock da microphone!” naar me. Hier werd ik heel blij van. 😀 De jongen in de clip waarnaar hij refereerde heeft hele wilde, kronkelige rommeldreadjes. Niet het kapsel voor iedereen, maar ik vond het in ieder geval een enorm compliment.

OVER DREADS BESTAAN VOOROORDELEN
Over de meest voorkomende vooroordelen heb ik een stukje geschreven onder het kopje ‘Vooroordelen ontkracht‘. Ik raad je aan deze door te lezen zodat je in elk geval een weerwoord hebt of een beetje weet wat je kunt verwachten als je dreads besluit te nemen.

DREADS HEBBEN HEEFT VOOR- EN NADELEN
Enkele voordelen van dreads: Je hoeft ’s ochtends niet bezig te zijn met of je haar wel goed zit. Je hoeft dreads minder vaak te wassen dan gewoon haar (als je dat wil!). Dreads hebben een natuurlijke uitstraling. Je trekt met dreads sneller open-minded mensen aan. Dreads zijn prachtig en worden met de jaren mooier en mooier!
Enkele nadelen van dreads: Dreads wassen duurt langer en het drogen ook: het wasmoment vereist enige planning. Dreads kunnen een beetje kriebelen. Je hebt dreads niet maar voor eventjes: het kan even duren voor je er tevreden mee bent en geduld hebben is een schone zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *